Artista (dacă admitem că este o ea) are o pagină de Facebook și se pare că a avut cândva una de Myspace. O găsești sub o mulțime de nume - Chiara, MILK, Ilka, Logyu -, însă niciunul cu care să o poți identifica în vreun fel. Ilustrațiile ei spun povești, care par să se scrie singure uneori. Din când în când, artista se lasă influențată de comentariile primite pe Facebook, salvând unele personaje, reunind altele. Fanii participă astfel la procesul de creație, iar Chiara ajunge să trăiască identitar și prin intermediul lor.
Câteva interviuri cu ea există, dar aproape toate sunt contradictorii. Într-unele Milk și Ilka sunt aceeași persoană. Într-altele, Ilka este iubitul lui Milk, iar cei doi trăiesc o dragoste de la distanță. S-au cunoscut pe net, iar pentru a elimina monotonia relației cvasi-existente, Ilka imaginează povești în care cei doi devin diverse personaje fantastice. Ca răspuns, Milk le ilustrează. Ce contează care variantă e reală? Basmele n-au nevoie de realitate.
În mitologia egipteană, Sekhmet, zeița răzbunării și a războiului, înnebunește la puțin timp după naștere. Ra, cel care a creat-o, le cere ajutorul lui Osiris și lui Bast pentru a o opri din măcel. Cei doi zei decid că cel mai bun plan de acțiune este să umple un lac cu bere și să coloreze lichidul în roșu. Sekhmet, însetată de sânge (la propriu și la figurat), găsind lacul, îl bea în întregime, murind într-o manieră cât se poate de umană. Povestea devine cu atât mai interesantă când te gândești că, cu câteva mituri în urmă, undeva între creația lui Sekhmet și moartea ei, zeița războiului este descrisă ca fiind una dintre personalitățile multiple ale zeiței Bast, cea care, alături de Osiris, o și omoară la final. Bast, zeița cu cap de pisică, devine astfel originala pisică a lui Schrodinger, vie și moartă în același timp. Însă ce importanță au contradicțiile atunci când ele îmbunătățesc o poveste? Și ce importanță are cine e Chiara Bautista?
O găsiți cu mai multe ilustrații aici. (Iulia Văcăroiu)