Era o seară de sâmbătă, pe vremea când românii cereau expedierea maidanezilor într-o lume mai bună. Priveam în gol de la etajul patru şi încercam să-mi explic ce se întâmplă. Nu era neapărat o decizie bună. Părea doar singura posibilă, după ce funcţionarii publici au irosit fondurile alocate pentru construirea de adăposturi pentru patrupezii fără stăpân. Un copil murise. Lumea era în mare parte de acord: hingherii să cureţe străzile. Nu m-aş întoarce la Ceaşcă, dar n-am putut să nu mi-l imaginez martor la problemele cu care ne confruntăm după mai bine de două decenii de la moartea lui. Iar la gândul ăsta am început să râd.
Doi lideri comunişti, probabil stafii, asistă cu demnitate la plecarea unui maidanez din Bucureşti. Câinele porneşte din staţia ratb „(R)adio România'” la volanul unei maşini de epocă şi priveşte, deja nostalgic, către oraşul lui. Oare unde o să zboare musca?
Două zile mai târziu, după miezul nopţii, am început să cotrobăi prin bloguri şi poze până când am găsit material pentru primul colaj. Rezultatul îl voiam simplu şi provocator pentru creier. A fost prima şi singura regulă pe care am impus-o proiectului. De atunci parcă am descoperit o cameră plină ochi cu ziare, reviste de cultură şi alte publicaţii din toate timpurile în care mă încui acolo şi decupez cu orele. Parfum, pentru că șterg amănuntele ca să descopăr esența și încerc un amestec.
Pe Gigi Becali l-am aşezat într-o sacoşă de rafie şi i-am pus alături un miel care să-i ţină companie. I-am ridicat pe amândoi în atmosferă cu forţa banilor dintr-un sac şi l-am lăsat pe Dumnezeu să decidă dacă cele două păsări răpitoare sparg „balonul fericirii” sau atacă mielul.
Pe Vasile Enişor l-am făcut identic cu Charlot şi l-am trimis în viitor. Sau e chiar Charlie Chaplin deghizat în Enişor? Abia a ajuns la gura de metrou din faţa Teatrului Naţional. Vine din Centrul Istoric de unde i-a cumpărat fiului său un cadou dintr-un skate shop. Nimeni nu ştie ce are de gând să facă cioara de Cişmigiu.
În continuare Salvador Dali caută inspiraţie la inaugurarea magistralei 5. Lars von Trier creează o formulă genială. O bombă calorică e ameninţată de șerpii din caduceu. Va urma.
Alexandru Dumitru Marius s-a născut în octombrie '89 și a copilărit într-un sat din judeţul Giurgiu, după care s-a mutat Bucureşti, unde a terminat Facultatea de Jurnalism. S-a angajat în televiziune ca redactor la un jurnal de ştiri, cu regretul că nu s-a înscris la Arte. Tumblr.