Andreea, Teodora și Mihai sunt trei inorogi pe băț țopăind pe un câmp virtual și vernil, cu raze hiper violete pe background, David Lynch cântând pe fundal, sclipici pe ochi, prăjituri raw vegane, ștrumfi și ață colorată. Împreună s-au apucat să facă jucării care să sclipească puțin a imaginațiile lor, cu tot cu praf de zâne suflat în breton. Inorogii lor iau forme de baghete magice cu un corn în frunte sau păpuși prețioase și textile care se transformă în pisici îmbrăcate pentru operă, oițe silfide sau iepuri. De altfel, totul a început de la iepuri.
Fișa de post
Teodora și Andreea Moraru sunt surori. Mihai Simion e prietenul Teodorei, nu are telefon și s-au obișnuit să și-o ardă telepatic și sincronizați. Teodora a terminat anul 5 la arhitectură și se pregătește să își ia diploma, s-a angajat ca grafician iar Inorogii sunt cireașa de pe tort în această combinație perfectă care o face să exclame că este împlinită pe toate planurile. Andreea este sora ei mai mică, un one man show care a făcut de toate la cei 21 de ani, de la teatru de păpuși la voluntariat la un adăpost de cai la un ștrumf de un an jumate pe nume Oliver. E genul de tipă pe care este imposibil să nu o observi cu geanta ei sub formă de unicorn strălucitor, și genul de mamă care face magie. Mihai e freelancer și autodidact, pasionat de fotografie și de stat în creierii munților. Timp de 5 ani a făcut tapițerie și vele pentru iahturi și el e baza atunci când vine vorba de tehnică. În câteva luni, fetele au învățat de la el cum să folosească mașina de cusut și sunt într-o continuă descoperire de atunci.
Cum a început
Andreea: Bă, deodată.
Teodora: Daa, a fost așa o chestie, cum să ne numim? Inorog!
Andreea: Și la un moment dat am zis: hai să îi dăm cu Inorogi pe băț, fix cum sunt caii ăia pe băț, îi dăm cu inorogi pe băț!
Ștrumful Oliver însă a avut un rol esențial în geneza inorogilor: „E obsedat de un iepure de la Ikea, din’ala ieftin de 20 de lei. De un an jumate e peste tot, unde e el e și iepurele. Nu mai are o ureche, că a fost mușcat de un câine, are o gaură în mână de la lumânarea de la tortul de un an de zile – am făcut un tort raw vegan undeva la mare și eram așa în bucătăria improvizată și stând să facem poze afară, na, s-a înmuiat și a început lumânarea aia să pice direct în iepure. “ Oliver refuză să se uite la alte jucării în ciuda stării precare de sănătate a iepurelui. Încercând să îi cumpere un iepure frumos, Andreea nu a reușit să găsească nimic și atunci și-au zis „Hai mă, gata, trebuie să ne apucăm și să facem numai iepuri, asta era ideea, voiam să facem numai iepuri pentru Oliver. Am făcut mai multe” (râde)
A mai durat jumătate de an până să se urnească, iar mașina de cusut „a fost așa, cadou de Crăciun luat în ianuarie , cu buget de studenți și de mamă începătoare.”
Fascinația pentru inorogi era deja acolo, Andreea fiind de altfel și creatoarea paginii de Facebook Charlie the unicorn și mândra purtătoare a unei genți argintii cu reflexe de curcubeu, sub formă de unicorn. Așa au început să dea din copite primii Inorogi.
Cum se face un Inorog
Se iau trei personalități diferite și foarte creative și se alătură seara, lângă o sticlă de vin și ceva taclale. Se lasă la dospit peste noapte și a doua zi se adaugă materiale „mai fairy like așa”, alese cu grijă și în serie limitată – „că și copiii au orgoliile lor”. Se adaugă broderii și texturi și se amestecă bine cu idei de ființe mai mult sau mai puțin fantastice, de la căprioare la capete de greieri.
„Încercăm să ne super-distrăm când facem chestia asta. Asta e drăguț că tot ce e pe site-ul nostru, pe Facebook, de la imaginea noastră la scenografia pozelor, la poze, la pozele editate, la păpuși, totul e făcut de noi.”
Viitorul e cu sclipici
Andreea: Noi ne vedem oricum evoluând foarte mult, sper să strângem bani să ne luăm aparate, mașini, să ne facem noi țesătura materialului, să evoluăm, adică na.
Teodora: Avem planuri destul de realiste.(...) Suntem toți super creativi și când ne întâlnim iese ceva.
Andreea râde: Cum a sunat asta!
Și-ar mai dori să schimbe mentalitatea privind jucăriile, să nu se mai găsească plastic peste tot, să se poată da adulții în leagăne în restaurante și ca „lumea așa cum o vedem noi pe viitor să fie mai deschisă, mai out of the box”.
Când le întreb de viitor exclamă amândouă la unison „Faith, trust and pixie dust!”. Și le crezi.
Magia se găsește și la ROD