1. Vineri, de la ora 19:00, la ceainăria Cărturești Verona, va avea loc proiecția filmului The Ghost of Piramida, despre cel mai recent album al trupei daneze Efterklang. Filmul documentează incursiunea audio a trupei în orașul minier-fantomă Piramida. Intrarea e gratuită.
2. eXplore Dance Festival se încheie vineri, la 20:00, cu Pas de deux, spectacolul despre comunicare și conexiune dincolo de stereotipuri al germanului Raimund Hoghe. Biletul costă 30 de lei și poate fi cumpărat la WASP, la intrare. (Am mai fost și la Body of Grace și Strip-tease).
3. Dacă nu la dans contemporan, atunci la teatru. Festivalul Național de Teatru Independent se termină pe 10 noiembrie, dar până atunci mai sunt destule piese de văzut în teatrele tinere din București. Printre cele de pe 8 noiembrie se numără și Morrison. Poeme pe întuneric (19:30, Teatrul de Sufragerie).
4. Vineri, de la 21, intrare moca și festin de lansare Nerub la Colectiv. Nerub nu e singur, vine la pachet cu AFO, Kazi Ploae, Bean MC, Vali Umbră, Power Pe Vinil și Andri VJ ( Subcarpați).
5. Răsună muzica de cameră prin ungherele bucureștene, căci Festivalul SoNoRo e în plină desfășurare. Vineri e seară cu dress code negru auriu la Palatul Bragadiru, sâmbătă ascultăm Britten, Brahms și Ravel la Muzeul Național de Artă, iar duminică se merge la Ateneu, pentru Letters from the Sky de la Brahms, Schumann și Bartholdy. Elevii și studenții au reducere.
6. Texts are written by those who read them este o instalaţie interactivă-manifest care se lansează sâmbătă, începând cu ora 20:00, la WASP. Experimentul iniţiat de Ioana Mischie îşi propune să transforme cărți clasice, ajunse la prețuri derizorii pe rafturile unor supermarketuri de cartier, în fragmente subiective de memorie. Participanții acoperă cuvinte de pe o pagină cu ajutorul unui marker negru, alegând pe care să le lase la vedere (tehnică iniţiată de Austin Kelon). Astfel, textul static devine un set dinamic de relocări, în funcţie de persoanele care îl reconstruiesc. La finalul experimentului, „relocările” subiective vor fi publicate într-un volum de texte reciclate. Lansarea evenimentului va consta într-un writemob interactiv însoţit de un live performance Bandesnaci și de un creative lounge cu degustări de vin.
7. Vă place cu vertij? Pentru asta există Tripoteca, festivalul de film și artă psihedelică, dintre 8 și 10 noiembrie. Artă digitală de la noi și de la alții, instalații video, concerte, filme dătătoare de palpitații vizuale și ceva chill-after, în fiecare seară spre noapte, la Cinemateca Eforie din București.
8. Pe 9 noiembrie începe la Cluj a noua ediție a festivalului Temps d'Images, care are o temă numai bună pentru toamna asta: „Solidaritate”. Spectacolele, dezbaterile şi celelalte evenimente invitate vor prezenta perspective artistice asupra unor evenimente marcate de solidaritate sau de lipsa acesteia. A nu se rata duminică Smart Mobs Impro, un performance regizat de Adriana Chiruță care îmbină conceptele de smart mob, group mind și democrație performativă într-un antrenament practic al unui grup de activiști. Accesul la performance se face pe bază de rezervări la rezervari@colectiva.ro.