Alex Vang, Luca Cruceanu, Andreea Pene, Ștefana Suciu, Sabina Trandafir, Christian Balazs, Lavinia Ioana, Renata Bota, Marilu Dobrescu, Oliviu Popa și Tammy Joana au participat la un Urban Quest care i-a purtat prin București, în ținute din colecția de primăvară Tommy Jeans. Anul ăsta, Tommy Jeans s-a gândit cu precădere la ținute pentru generațiile millennials și Z, c-un real feel de speed și urban: alergi de colo colo, porți haine sporty, stai cât mai mult pe afară, explorezi orașul și descoperi locuri cool. Fără un shooting în studio, regizat, cei 11 au fost invitați să descopere Bucureștiul și să-și aleagă locurile preferate. I-am provocat la un chestionar colectiv din care poți afla cum se simte orașul pentru ei și locuri noi despre care sigur nu ai auzit încă:
Un gust pe care-l asociezi cu orașul
Pancakes – de când m-am mutat aici, am dezvoltat o pasiune pentru acest desert. @christianbalazs e vinovatul. (Renata)
Portocală cu ghimbir (Andreea)
Sweet like Lava Cake (Sabina)
Sincer, ostropelul! Aici am mâncat cel mai bun ostropel din lume, această mâncare de pui cu muuuult sos de roșii, și mai mult usturoi și multă ceapă călită… un vis! Iar mirosul-DIVIN! (Luca)
Gustul de shaorma cu de toate și înghețată la un leu în cornet de la dozator. Fie că vreau sau nu să recunosc, șaorma mai mare ca aici nu am mai văzut, dar nici mai zemoasă și mai scârboasă când ajungi pe la ultima mușcătură. Cât despre înghețata de la dozator cu una sau 2 arome? Bona mea mă felicita de fiecare dată cu așa ceva când luam o notă mare. Sau când îi terminam toată supa de perișoare din farfurie. (Marilu)
Clar aș zice că gustul de cafea (Vang)
Menta (Balazs)
Eu o să fiu cât mai direct și o să spun pe față că nu se compară nimic cu shaorma de la Dristor Kebab. (Oliviu)
Gustul unei limonade cu mentă, ghimbir și multă gheață, pentru că este băutura de nelipsit din fiecare zi de vară petrecută în Bucureșți. (Lavinia)
Un moment în care te-ai simțit turist în București
Primul weekend pe care l-am petrecut în capitală în calitate de rezident. (Renata)
Există această bisericuță, de fapt este mănăstire, pe strada Stavropoleos din centrul vechi, în care am reintrat după ani și ani și am simțit ceva unic. Din fericire nu erau grupuri de turiști împrejur, așa că era o liniște absolută. Am simțit parcă ecourile vechilor moșieri care veneau aici; a fost o puternică legătură cu trecutul. M-am simțit mai mult că un turist spiritual. (Luca)
De fiecare dată când ajung în uniformă în aerportul din Otopeni mă simt ca o turistă. (Ștefana)
Am rămas super surprins atunci când am văzut zona din jurul Qreator. Arată super modern și instagrammable, ca afară. (Vang)
Mie mi se pare că ești turist în Bucureșți în fiecare weekend. Mereu e câte un festival sau un eveniment, ceva uber cool la care poți participa sau pe care îl poți admira. (Tammy)
O primă dată în Bucureșți
Eram mică, aveam vreo 5-6 ani și venisem aici împreună cu mama să vizităm o mătușă. Țin minte și acum că m-a plimbat prin Parcul Grădina Icoanei, a fost dragoste la prima vedere! (Renata)
Când am venit pentru prima dată singură în clasa a 9-a în Bucureșți la prieteni, fără să le spun părinților. (Ștefana)
Prima dată când am mers singură la teatru: fusesem lăsată baltă așa că începuse cu gust amar, dar m-am dus. După 15 minute în piesă însă, am realizat că să mergi singur la teatru e una dintre bucuriile alea ale vieții pe care poate nu le descoperi niciodată, dar dacă o faci, simți că regreți că nu ai fost egoist dintodeauna. Să dispari la teatru oricând și de oricâte ori vrei și la ce piese vrei tu fără supunere la vot și fără păreri date după vizionare: fericire. (Tammy)
O carte cu care asociezi Bucureștiul
Puterea prezentului – Eckhart Tolle pentru că în București, dacă reușeșți să îți concentrezi atenția pe obiectivele tale de astăzi, poți face ceea ce ți-ai dorit mereu chiar mâine. (Renata)
Enigma Otiliei. În timp ce citeam cartea îmi imaginăm locuri din Bucureșți la acea vreme și mi se părea totul atât de frumos. Încă fac asta, când îmi aduc aminte pasaje din carte, în minte mi se proiectează clădirile istorice pe lângă care trec zilnic. (Andreea)
The Great Gatsby, Francis Scott Fitzgerald – no description needed. (Sabina)
Când citeam Arta seducției de Pera Novacovici, eram prin Bucureșți, deci poate aceasta. (Ștefana)
Enigma Otiliei. A fost cartea mea favorită și „obligatorie” din liceu. Cred că descrie 1-1 Bucureștiul, cu bune și rele, și mai ales cu dramele ce țin de relații (Vang)
Nu contează cât de bun ești, ci cât de bun vrei să fii. - scrisă de Paul Arden. (Balazs)
O să sune clișeic, dar asociez Enigma Otiliei cu Bucureștiul pentru cel mai banal motiv: fiindcă acțiunea se petrece aici. Am citit cartea atunci când eram mic și îmi imaginăm locatiiile și acum îmi place să fac conexiuni între ceea ce conturăm eu și cum arată locurile defapt. (Oliviu)
O melodie cu care asociezi Bucureștiul
Liviu Teodorescu – Ești piesă. Ești că o piesă la radio pe care o ascult doar o dată/ Și-apoi o s-o fredonez non-stop pentru că n-o mai uit niciodată (Renata)
La Vie en rose, Edith Piaf. București = Micul Paris, prin urmare, atunci când mă plimb pe străzile capitalei, aproape de fiecare dată ascult această melodie. (Andreea)
Gică Petrescu – Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara. E un cântec de pahar foarte amuzant și drăguț pentru mine, potrivit pentru cârciumile mici din centrul vechi. (Luca)
LOVE – Nat King Cole. Pentru că trăiesc pentru emoție iar Bucureștiul e plin de magie. (Sabina)
Du-te-mă de la Delia. (Ștefana)
Corina Chiriac – Strada Speranței. Vă mai aștept și mai sper. Sper că mentalitatea, educația și acțiunile oamenilor se vor schimbă odată cu trecerea timpului. Poate nu o să mai fie atât de mulți oameni în cercul vicios al superficialității, duplicității și al durerii în pix. Poate o să se trezească la realitate și își vor da seama că e nevoie de o schimbare. Până atunci, sănătate doamnei Corina Chiriac, ascult regulat piesa și e un adevărat masterpiece național! (Marilu)
Aleg să fiu sarcastic și să răspund cu Alicia Keys – New York (Vang)
Lady Gaga – John Wayne. Beat-ul piesei mi se pare super asemănător cu zgomotele de fundal pe care le auzi în Bucureșți de dimineață până seară (Balazs)
Un film cu care asociezi Bucureștiul
Mai mult sau mai puțin, filmul The Great Gatsby îmi transmite un vibe asemănător cu cel pe care îl am de fiecare dată când mă reîntorc dintr-o vacanță înapoi în București. Nu mă întreba de ce. (Renata)
Definitely #selfie69 (Andreea)
La dolce vita, pentru că îmbină simbolurile creștine cu stilul de viață modern. (Sabina)
Brigada Diverse întră în acțiune. Cred că am văzut filmul asta când eram mic de cel puțîn 10 ori. Never forget (Vang)
Hmm, probabil cu Red Sparrow – întrucât filmul are și secvențe care pun accentul pe artă, eleganță și bun gust, și totodată are și o parte mai dark, peste care dacă reușești să treci, câștigi. (Balazs)
RECOMANDĂRI
Locuri de băut cafeaua la prima oră în oraș: Trofic (Sabina), Social One (Renata), Starbucks Victoriei (Andreea), o cană mare de flat white la Origo, dar mai spre prânz (Luca), Gram Bistro Victoriei (Marilu), VanFruct (Balazs), 5 to go (Sabina, Oliviu), Two Minutes, cea mai cremoasă cafea de specialitate, făcută de Ionuț (Lavinia).
5 locuri preferate:
Boutique du pain este locul ideal unde să îți începi ziua (recomand să-ți iei micul dejun acolo), Maison des Crêpes – locul în care visele devin realitate, ador plimbările prin Grădina Japoneză (atunci când cireșii sunt înfloriți), plimbările lungi cu bicicleta pe Calea Victoriei și nu în ultimul rând locul care mă face să mă simt că un personaj dintr-un basm pentru copii: Mara Mura (Renata)
Moritz (înghețată), Salon Golescu, Cafe Verona, Loft, Caju, Mara Mura. (Andreea)
Funky Lounge Herăstrău, ARCUB (la vernisaje), Calea Victoriei, terasele din jurul Grădinii Icoanei, în Parcul Cișmigiu, cu barcă pe lac. (Luca)
Mă găseșți la Pio Bistro în prima parte a zilei (#brunchlover), mai mult că sigur mă vei surprinde alături de @renatabota la o plimbare romantică pe Calea Victoriei, tot în zona Victoriei-Aurel Vlaicu ne vom opri din loc în loc să ne facem poze pentru Instagram, următoarea oprire fiind NOR (unde trebuie să încerci și tu desertul care i-a făcut faimoși) și la finalul zilei la film la Cinema City. (Balazs)
Linea - a început sezonul apusurilor superbe, iar în locul asta aș sta minute în șir să îl admir. Grădina Japoneză - nu există un roz mai frumos decât cel al cireșilor japonezi înfloriți la maxim. Energiea - pentru cartofii aia prăjiți absolut divini. Okfea MNAC - cafea lângă cea mai impunătoare clădirea a României, hell yes! Ateneu - iubesc felul în care se îmbină fiecare străduță și clădire din jurul lui. Grădina Eden - locul ideal în care poți să te detașezi de junglă urbană și să îți găsești inspirația în natură. (Lavinia)
Teatrul Mic pentru că îmi place compania lor de teatru și piesele lor acoperă o gama largă și de comedie și clasic și modern, Linea/ Closer To The Moon pentru că poți să vezi un apus bestial, Resto Aperto pentru că este un restaurant foarte mare și împărțit pe zone de mâncare, de la pizza la steak și deserturi, Deschis Gastrobar pentru terasa superbă și aerul ăla că ești lăsat în pace să fii tu însuți, Kane pentru design-ul interior și pentru că Alex este un chef deosebit. (Tammy)
Locuri unde poți să stai o zi să lucrezi ca freelancer: Starbucks Reserved – ai asigurată porția de cafea și vibe-ul mi se pare că îți poate aduce un boost de inspirație pentru postări (Renata), M60, Athénée Palace Hilton (Andreea), Starbucks - Strip Mall (Sabina), Grădina Eden, o oază de liniște, creativitate și oameni faini în inima orașului (Luca), super good vibes sunt la Seneca (Vang), 14th lane, mai ales dacă domeniul în care activezi implică și un touch creativ din partea ta; fiind vorba de un spațiu imens, cu geamuri mari și tavanul înalt, de fiecare dată când ajung acolo mă simt inspirat și parcă, pentru câteva ore, evadez într-un restaurant minimalist din New York. (Balazs)
***
Renata Bota (@renatabota) e blogger și PR, are 26 de ani, din care ultimii 3 i-a petrecut în București. Andreea Pene (@andreeaxgabrielle) e o bucureșteancă de 20 de ani care studiază Administrarea afacerilor la ASE. Sabina Trandafir (@sabinatrandafir) stă în București de la 18 ani și e Marketing Executive World Class România. Luca Cruceanu (@lucacruceanu) e încă la liceu și face modelling, are (aproape) 19 ani, e născut în București, crescut în Transilvania și întors acum 2 ani la capitală. Alex Vang (@alxvang) are 27 de ani, e vlogger și antreprenor și e din București. Christian Balazs (@christianbalazs) e de 3 ani în București, are 21 și e blogger. Oliviu Popa (@2plr) are 20 de ani, e recent aterizat la București și student la UNArte. Lavinia Ioana (@laviniaioana) a părăsit Constanța acum 4 ani, practică gimnastica aerobică și este instagrammer/blogger. Ștefana Suciu (@stefanasuciu) are 20 de ani este studentă, stewardesă și vlogger, mutată de 3 săptămâni în București. Marilu Dobrescu (@mariludobrescu) are 19 ani petrecuți în capitală și este creatoare de content online, pe blog & pe YouTube. Tammy Joanna (@tammyjoanna) a ajuns în București într-a 10-a, are 28 de ani și este designer și artist vizual.
***
Colecția primăvară 2018 TOMMY JEANS s-a lansat în colaborare cu o serie de influenceri mileniali, care au venit cu propria lor perspectivă despre sfidarea regulilor și definirea unor noi modalități de exprimare a diversității și individualității. Colecția în sine celebrează viteza și actualitatea, cu accente de nostalgie vintage: stilul de inspirație Formula Unu și moștenirea imbrăcămintei office, se îmbină cu siluetele oversized, haine de exterior largi și un focus puternic pe detaliile denim.
11 instagrammeri români au participat la un Instawalk/Urban quest care i-a purtat prin București, în ținute din colecția de primăvară Tommy Jeans. Fotografiile au fost realizate de Ciprian Ciulei. Colecția de Primăvară 2018 Tommy Jeans este disponibilă în magazinele Tommy Jeans din Park Lake Mall și Mega Mall.