O stradă preferată
Strada Licurg
Povestește-ne unde ai prins un răsărit mișto în București
Eram cu prietenii, ne-ntorceam de la Rokolectiv, acum vreo 10 ani, la piața George Coșbuc, zona Bursa de Mărfuri.
O primă dată în București
De prima dată-n când am ajuns în București țin minte paste-up-urile lui Blissy Bako, stencil-urile din Centru Vechi și fotografia cu Adrian Copilul Minune, la Plaza România, de treabă dar dezamăgit că fusese ales Guță împăratul manelelor. Cred că eram într-a XI-a.
Un gust pe care-l asociezi cu orașul
Mici de la Obor, merdenelele lui nea Mihai de la laboratorul din Amzei, praful de dimineață-n drum spre Valea Cascadelor, gustul amar al șanselor ratate și dulcile licori pe care le distilează cu povești Vlad de la Anthony Frost.
Cafeaua la prima oră în oraș o bei...
Nu beau cafea. Sorb plimbări cu câinii dimineața. Mi-au plăcut mereu fântânile din Cișmigiu.
O întâmplare dintr-un mijloc de transport în comun
Undeva pe la stația Valea Oltului, s-a luat o babă de mine că trebuie să cer voie înainte să desenez pe cineva. Eram în autobuz, desenasem o grămadă de lume pe metrou, tramvai, în stații, dar asta a fost prima și singura întâlnire în care eram luată la rost.
Un loc secret pe care ești dispusă să-l împarți
Balconul fostului studio It’s Everyday, lângă piața Lahovari, la numărul 42, pe Dionisie Lupu.
Un moment în care te-ai simțit turistă în București
Venind din Timișoara, m-am simțit mereu turistă în București. Faptul că nu știam de la o lună la alta dacă-mi voi mai permite chiria a intensificat sentimentul unui sejur straniu în câmpul gravitațional al capitalei.
Un nume de stradă memorabil
Deceneu
Povestește-ne o anecdotă c-un vecin
N-am prea interacționat cu vecinii cât am interacționat cu boschetari sau străini random. Era un tip la vreo 60 de ani, umbla prin cartiere strigând „Securiștiiiiiii!!! Securiștiii!”. Am tot felul de amintiri cu fragmente de conversații cu oameni ai străzii, dar cu el n-am apucat să vorbesc niciodată. Mantra lui mă bântuie și azi, e nevoie de mai multe spirite libere-n București.
Un cartier preferat
Uranus, sau ce-a mai rămas din vechiul cartier, unde-a mai rămas vechiul studio al sculptorului Spiridon Georgescu, pe intrarea Acvilei. Îmi amintește de perioada interbelică, de copilăria lui Saul Steinberg, de un București care n-a fost regurgitat de comunism.
Dacă ar fi să păstrezi doar 3 locuri din București...
Parcul Cișmigiu, Anticariatul Unu, locurile-n care m-am pierdut prin labirintul spiralelor din Drumul Taberei.
O carte cu care asociezi Bucureștiul
The Book of George, publicată de Hardcomics și tradusă de Jumătatea Plină. Am lucrat pe proiect lângă Piața Lahovari, cu artiști care în mare trăiau în București, cu unii mai colaborasem.
O melodie cu care asociezi Bucureștiul.
Formația Albatros - București, București, că mă duce cu gându la Barabancea (n.r. Mihai), la Impex, la Ferentari, la energia care mișună-n mușuroiul capitalei, la nebunie, la golăneală, la dezamăgire…
Un film cu care asociezi Bucureștiul.
Moartea Domnului Lăzărescu, pentru că e energie în București dar e și o lentoare care te mănâncă de viu.
Un loc bun din București unde poți să stai și să lucrezi o zi cu laptopul ca freelancer
O sufragerie din Cotroceni, la etajul trei pe strada Dr. Thoma Ionescu.
***
Sorina Vazelina este artista invitată să continue proiectul Outside Histories la Noaptea Albă a Galeriilor 2020, 2-4 octombrie. La Rezidența BRD Scena9 Sorina își va adăuga semnătura lucrărilor permanente realizate anul trecut de Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S. Pentru NAG #14 Sorina va lua personaje schițate din viața de zi cu zi, desene din copilăria ilustrației românești și alte referințe de ghicit, sinteza acestui amalgam va fi apoi aplicată pe suprafața pereților cu cadre aztece, pentru a închega o mică istorie în contemporaneitate.
Programul complet al NAG este pe noapteagaleriilor.ro
Chestionar Bucureşti: Sorina Vazelina
Sorina Vazelina, 34 de ani, 11 ani de București, vin din Timișoara, face ilustrații editoriale, benzi desenate și cârpeli cu design grafic.
Sorina la închiderea Anthony Frost.