„Erau Gojira, Neagoe și Vlad Petreanu într-un autobuz...”
Plecăm din fața Ateneului, e frig și s-a întunecat deja, suntem vreo 80, dintre care mulți au aparate foto cu obiective mari - doar câțiva norocoși au locuri. Lângă cele patru scaune de la mijloc pe dreapta pe care le-am rezervat cu fulare, ca la școală, o fată se tot uită la noi, iar băieții se-ntreabă dacă ar fi politicos s-o lase să stea jos. Dar e mai fun să te ții de bare, mai ales când muzica începe să duduie.
Bucureștiul noaptea într-un autobuz cu geamurile acoperite și aburite e un oraș pe care-l vezi cu alți ochi. La fiecare dintre opriri încercăm să ne orientăm în spațiu și mai mult sau mai puțin reușim. În bezna totală de lângă Arenele BNR ne regăsim în spațiu după mingile de tenis de pe perete, la Kiseleff pare incredibil că ne aflăm așa aproape de centru și e prima oară când îl vedem pe Aurel Vlaicu și pe altceva decât o bancnotă. La jumătatea drumului luăm o piatră în gură și facem un picnic sub pod, la Grozăvești. Suntem pe o porțiune de pământ și iarbă, deasupra și pe lângă noi trec mașini în toate direcțiile, iar punch-ul merge grozav cu jocurile de lumini și mai stinge din frig.
La sfârșit de drum, pare că partyul a durat prea puțin, noaptea tocmai se-ntinde iar Bucureștiul abia ne așteaptă.
Fotografii de Claudiu Popescu.
***
Găsiți graffitiurile la: postul ENEL de lângă Arenele BNR - artist: Obie Platon, inspirație: tenis, cu autografe de la Ilie Năstase, Andrei Pavel, Goran Ivanisevic și Cédric Pioline, postul din zona Grozăvești - artist: Obie Platon, inspirație: studenție, posturile Giulești, castele din România și Kiseleff, aviație - artiști: Fear și Suflo.
În urmă cu patru ani, Enel România demara un proiect nou, numit City of Energy, prin care peste 20 de posturi de transformare ale Enel România din București, Constanța și Timișoara au fost folosite drept suport pentru grafittiuri realizate de 25 de artiști. Tumblr City of Energy.