Alexandra Ungurelu
E un moment care îmi place mult: dimineaţa, în prima zi de târg, când montez mesele şi suporturile, este linişte şi toată lumea este preocupată. La un moment dat se porneşte muzica, devin din ce în ce mai pătrunsă de ce se întâmplă în jur şi reuşesc să-mi calmez emoţiile pre-eveniment.
Şi un moment care s-a tot repetat la câteva ediţii. Eu aveam oglindă pentru clienţii care doresc să probeze bijuteriile, iar designerii din jur nu aveau una la stand şi tot veneau s-o împrumute pe a mea. Ajunseseră să spună că trebuie să cer taxă pe oglindă.
Carla Szabo
Îmi amintesc cu drag un băieţel de vreo 6 ani, în blugi, cămaşă cu sacou şi papion colorat, care a stat mult să-şi aleagă o broşă, aceea care i-a vorbit numai lui. Venea şi pleca, aducând pe rând părinţii şi prietenii să vadă ce-i place. Şi-a ales până la urmă o broască ţestoasă verde – nu ştiam că o făcusem pentru el, dar el a ştiut asta când a văzut-o.
Ana şi Irina Wagner
Autor este un eveniment binevenit, deoarece de fiecare dată întâlnim foarte multă lume cunoscută (prieteni, clienţi, fani, cunoştinte) cu care stăm de poveşti toată ziua. Recunosc, după două zile de târg, ne dor maxilarele de atâta vorbit.
O amintire dragă este o cafea pe care am savurat-o anul trecut, la ultima ediţie Autor din aprilie, cu fostul meu şef, un fel de mentor, ce ne-a dat diverse idei pentru viitor şi a plantat seminţe pentru "think big".
Pentru Ana a fost foarte importantă participarea cu colecţia Grădina cu Giuvaiere I, prima colecţie de bijuterii din porţelan, montate în metale preţioase şi cu pietre preţioase. A fost trecerea de la bijuterie fantezie la bijuteria de lux, la ideea de wearable art, fapt ce a dus meşteşugul pe care-l practica la un nivel mai înalt şi a atras ca atare şi alte categorii de clienţi către ceea ce propunem.
Un alt moment drăguţ pentru amândouă a fost când cei de la Contemporist au adus îngheţată. Ţin minte că s-a format o coadă lungă la care ne-am aşezat cuminţi pentru a savura, după două zile de muncă grele, o super îngheţată.
Iuliana Asoltanei
La AUTOR îmi ĩntâlnesc cumpărătorii, ne salutăm, schimbăm veşti despre vieţile noastre, ca ĩntr-o mică comunitate izolată de cotidian, unde schimburile sunt autentice. Sunt ĩncântătoare momentele in care o clientă ĩmi povesteşte ce piesă creată de mine a purtat, cu ce ocazie, ce aprecieri pozitive a primit şi ce-şi doreste pe viitor.
Mihaela Ivana
Cred că am fost prezentă la toate ediţiile ca vizitator, iar AUTOR 8 a fost prima la care m-am bucurat să fiu expozant. Au fost multe lucruri frumoase care mi s-au întâmplat şi toate acestea s-au concretizat într-o stare de spirit, am simţit cum m-am hrănit din feedback-ul vizitatorilor, din aprecierile şi rugămintea lor de a mă manifesta la fel de creativ şi expresiv şi de a nu îmbrăţişa comercialul în bijuteria pe care o voi realiza pe viitor.
Alina Carp
Era în timpul lui AUTOR 6. Creasem o colecţie de inele intitulată Mobiles. Erau colorate, vesele, cu piese care se învârteau şi se răsuceau, ce mai, îţi cădeau cu tronc. Printre ele, făcusem câteva inele cu capete de animale: iepuraşi, văcuţe sau albinuţe. În serie era şi un inel cu o figură de animal a cărui rasă nu putea fi precizată, un fel de buburozoi verde, cu păr ciufulit, gura lăbărţată şi ochii bulbucaţi. Era aproape simpatic de urât ce era. L-am expus, gândidu-mă că măcar va anima un pic conversaţia la stand, chiar dacă nu se va găsi nimeni să-l cumpere.
După ce am primit complimente de la toată lumea pentru frumuseţea inelelor mele, a venit la mine o domnişoară însoţită de mama ei. A probat multe inele, si-a ales unul pentru ea şi i-a ales şi mamei unul. „Ţi-am spus că o să-ţi cumpăr cel mai urât lucru de la acest târg. Uite, ăsta e cel mai urât lucru de aici," a spus fata râzând şi scuzându-se apoi faţă de mine: „Ştiţi, sunt foarte frumoase inelele dvs, dar ăsta e cel mai urât!". Era, bineînţeles, animalul necunoscut. Am râs cu poftă şi abia am aşteptat să le povestesc alor mei, mai ales că discuţiile despre acea bijuterie animaseră deja în casă o serie de teorii despre estetica urâtului.
Andreia Popescu
Îmi amintesc cu drag şi savurez emoția dinaintea deschiderii fiecărei expoziții AUTOR. Momentul intrării primilor vizitatori şi curiozitatea lor în a descoperi ce e nou de la o ediție la alta, nerăbdarea mea de a le împărtăşi povestea, trăirile şi emoţiile din spatele fiecărei piese.
Ioana Enache
Îmi aduc aminte de prima piesă vândută la prima participare la AUTOR: un colier cu zece şiraguri la care am lucrat foarte mult, iar când am văzut că a fost apreciat de la prima privire m-am bucurat şi mai mult.
O altă amintire frumoasă e de la ediţia trecută, când o doamnă care achiziţionase un colier de la mine cu o ediţie în urmă a venit special să-mi spună că-l poartă foarte des, cu mare drag.
Mihaela Zvîncă
Cele două zile de târg sunt, de fiecare dată, zile de intensă emoţie. Mă revăd cu prieteni, cunosc o mulţime de oameni, vizitez standurile celorlalţi designeri, îi las pe ceilalţi să mă cunoască.
Dincolo de toate astea, cea mai frumoasă amintire este de la o ediţie când, după terminarea evenimentului, toţi designerii împachetau, iar Romana Ţopescu, oarecum ascunsă de mica scenografie unde îşi expusese bijuteriile, mânca îngheţată împreună cu iubitul ei şi fostul meu coleg de liceu Dragoş Trăistaru. Erau atât de frumoşi împreună, încât a rămas pentru mine momentul cel mai memorabil despre Autor.
Cei 9 designeri (şi mulţi, mulţi alţii) te aşteaptă weekendul ăsta la a noua ediţie AUTOR cu oglinzi, conversaţii şi, mai ales, bijuterii de luat acasă.
Amintiri cu AUTOR
9 creatoare de bijuterii şi amintirile lor preferate de la târgul AUTOR.
Inel de Alina Carp