Adrian este din Alba Iulia și ne-a povestit cum a început sa creeze genți și alte accesorii din piele, dar și despre noua sa colecție de plicuri colorate, însemnate cu motive tradiționale, create special pentru Made in RO.
Când s-a lansat Vegmade? Povesteşte-ne un pic despre cum ţi-a venit ideea şi cum s-a materializat.
Toată ideea de Vegmade a plecat dintr-o joacă. Am un prieten în Timișoara care face niște pouch-uri de tutun foarte faine. Îmi doream și eu unul, dar voiam să-l fac eu. Prietenul a acceptat, iar când avea vreme mergeam pe la el să-mi arate cum să-l fac. Mi-a plăcut să lucrez cu pielea, tot mai mulți prieteni voiau lucruri făcute de Veg, așa că în ianuarie 2012 a apărut Vegmade.
Lucrezi singur la genţi sau ai şi câţiva colaboratori? Unde se află atelierul tău?
În mare parte lucrez singur, imi vine o idee și mă pun să o fac. Pentru colecția de plicuri am colaborat cu o prietenă care a creat acele modele tradiționale. Atelierul meu e într-o căsuță mică, în care a stat bunica mea, în Alba Iulia.
Cu ce furnizori lucrezi, de unde iei pielea atât de fain colorată?
Pielea o iau de la niște depozite, dar e destul de greu să găsești culori faine, iar cand le găsesc sunt bucăți mici și puține. Astea sunt motivele pentru care sunt atât de multe culori și tipuri de piele în ce fac eu.
Care este cel mai greu lucru de făcut pe parcursul etapelor de producţie?
Să găsești proporțiile bune.
De unde sau de la cine pasiunea pentru genţi şi produse din piele? Cine te inspiră?
Este o pasiune, dar a venit din necesitate, de exemplu buletinele noastre de dimensiuni dubioase. Primul care m-a inspirat să mă apuc serios de treabă a fost Victor Vulpe, pe care îl consider un mentor.
Ți-ai creat deja un public fidel, o nişă care apreciază produsele tale? Ce feedback ai de când ai lansat Vegmade?
Nu poți avea un public fidel atâta timp cât, teoretic, încerci să faci produse ce țin „o viață”. Daca îți iese, primești laude și recomandări. Feedback-ul pentru produsele mele e unul pozitiv, unii mai strâmbă din nas la preț, iar alții vor produse deja existente.
Cât durează o comandă şi la ce preţ poţi achiziţiona o geantă Vegmade?
Pentru o geantă lucrez de la 6 ore la câteva zile, în funcție de model și complexitate. Un preț mediu ar fi de 300 lei.
Pe cine vezi purtând genţi Vegmade?
Nu mă adresez unui anumit tip de public, dar am văzut că în general oamenii apreciază simplitatea, utilitatea și longevitatea produselor din piele.
Creațiile Vegmade vor fi disponibile la Made in RO - Târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, în Piața Unirii pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).