Fetelor, adică Alexandrei Mirzac (art director) și Biancăi Oana (copywriter, scenarist și producător), colege de bancă la Headvertising. Sita tocmai și-a lansat printre cele mai cool site-uri pe care le-am văzut și deja au haine sold out.
Ce e mai exact Sita Store? Adică de unde luați hainele, cum le alegeți?
B: Sita Store e un magazin online de obiecte second-hand. Le alegem noi de prin călătorii sau pur şi simplu din depozite şi magazine în care lumea n-are timp să caute. Majoritatea hainelor sunt din materiale naturale, iar unele au şi un conţinut foarte mic de sintetice, dar le păstrăm pentru croiala interesantă.
A: Nu vânăm etichete, ci obiecte preţioase, care în zilele de azi sunt rare, dacă nu chiar unicate.
Cum v-a venit ideea?
Ne place să cotrobăim prin seconduri de când ne ştim. Ajunseserăm să strângem foarte multe chestii pe care nici nu aveam când să le purtăm. Aşa că într-o seară când adunaserăm vreo doi saci de haine, ne-am dat seama că de fapt ar putea să se bucure şi alţii de ele, nu doar noi.
Şi poate în felul ăsta încurajăm şi reciclarea, pentru că se produc în fiecare an cantități exorbitante de haine, majoritatea din plastic.
Dacă ar putea să pozeze oricare trei persoane pentru Sita, nu contează dacă mai sunt sau nu în viață, pe cine ați alege?
B: Asta e o întrebare care se pune des în publicitate, „dacă brandul tău ar fi o celebritate, cine ar fi?”. Mare tool de marketing.
A: Dacă am avea de ales, am vrea să facem fotografii cu persoanele care au purtat prima oară hainele pe care le avem. Nu ştim dacă mai sunt sau nu în viaţă.
Ce stil ați zice că sunt hainele Sita?
A: Păi am zice că stilul e al celui care le poartă.
B: Sunt timeless.
A: În primul rând pentru că sunt făcute din materiale rare şi scumpe şi cu croieli care nu se dezbină la prima spalare (dacă le speli conform etichetei).
„Dar de ce să cumpăr de la voi și nu direct din SH-uri unde e mai ieftin?”
B: Păi în primul rând nu cumpărăm doar din SH-uri din București.
De exemplu, eu am fost acum la San Sebastian, la festivalul de film, cu documentarul Toto şi surorile lui de Alexander Nanau (uite cum fac o reclamă semi-ascunsă) şi acolo am dat o raită prin oraş şi am găsit două Burberry originale (testate apoi acasă pe toate site-urile de anti-fake-uri) şi o fustă superbă croşetată şi croită manual (probabil chiar de mâna primei proprietare).
Şi apoi, îţi trebuie foarte multă răbdare, rezistenţă la alergeni şi ochi de vulpe. Că de multe ori te ia valul şi îţi cumperi 20 de chestii din SH că sunt toate la 5 lei şi ajungi acasă şi n-o să porți decât una sau două, că restul ori nu-ţi vin ori sunt distruse. Noi le curăţăm la curăţătorie ecologică şi le şi reparăm dacă au mici defecte.
Normal, adăugăm eforturile astea la preţ. Şi dacă descoperim şi o comoară branduită, atunci ne uităm pe site-urile de vintage de afară şi comparăm, apoi punem un preţ şi mai mic faţă de al lor, că scutim aşteptarea de trei săptămâni şi taxele poștale.
O melodie pe care o asociați cu Sita.
Ce-asculţi tu acum?
Planuri de viitor?
World domination. Planul cel mare este să extindem reciclarea de obiecte uitate, frumoase şi valoroase şi la piese de mobilier, ceramică şi accesorii.
Teona likes: Sita Store cu ochi de vulpe
Dacă ești o rochie dintr-un second și vrei să mai trăiești încă o dată gloria vremurilor tale, fă-le cu ochiul fetelor de la Sita.
Fotografie: Sita Store