Pe 25 septembrie se dă startul la Excelsior Teen-Fest, un festival de teatru profesionist adresat în special adolescenților, care va aduce pe lângă spectacole de teatru, seri de film cu invitați speciali care vor participa la Q&A-uri, ateliere de dramaturgie, fotografie și dans contemporan, susținute de profesioniști din domeniu și mese rotunde dedicate directorilor de licee din București și directorilor de teatre bucureștene, care au în repertoriu și spectacole care vizează publicul tânăr.
Festivalul se deschide vineri, 25 septembrie, ora 18, la Sala Mare a Teatrului Excelsior, cu spectacolul The History Boys. Povești cu parfum de liceu de Alan Bennett (regia: Vlad Cristache), pe care noi l-am văzut și vi-l recomandăm. Celelalte spectacole sunt și ele unul și unul și se vor juca după cum urmează:
Sâmbătă, 26 septembrie
18:00, Teatrul Excelsior - Chip de foc de Marius von Mayenburg (regia Vlad Cristache)
Duminică 27 septembrie
18:00, Teatrul Excelsior - Amintiri din epoca de școală de Mihaela Michailov (regia Radu Apostol)
Luni, 28 septembrie
17:00, Teatrul Excelsior - Vicleniile lui Scapino de Molière (regia Alexandru Mâzgăreanu)
19:00, Teatrul Bulandra - Sala Toma Caragiu - O poveste ciudată cu un câine la mizerul nopții de Simon Stephens, după un roman de Mark Haddon (regia Vlad Massaci)
Marți, 29 septembrie
16:00, Teatrul Excelsior - Coro Nero de Stanislas Cotton (regia Veronica și Cătălin Pătru)
18:00, unteatru - La țigănci, după Mircea Eliade (regia Andrei și Andreea Grosu)
20:00, Teatrul Odeon - Tipografic majuscul, un spectacol de Gianina Cărbunariu
Miercuri, 30 septembrie
18:00, Teatrul Excelsior - Flori pentru Algernon după Daniel Keyes, un spectacol de Iulia Colan
20:00, Teatrul Național București - Sala Mică - ActOrchestra, creație colectivă (regia Horia Suru)
Joi, 1 octombrie
18:00, Teatrul Excelsior - Profu’ de religie de Mihaela Michailov (regia Bobi Pricop)
20:00, Teatrul Foarte Mic - Numele de Jon Fosse (regia Vlad Cristache)
Vineri, 2 octombrie
Închiderea oficială - 18:00, Teatrul Excelsior - Thomas Sawyer, dramatizare după „Aventurile lui Tom Sawyer”de Mark Twain (regia Horia Suru)
De asemenea, n-am uitat nici de ateliere mai sus menționate (de dramaturgie, fotografie și dans contemporan), care sunt reunite sub titulatura Orașul în mișcare și la care pot participa tineri între 14 și 18 ani. Fiecare atelier va cuprinde un număr de 10 participanți și va îmbina modulele teoretice cu cele practice.
Cum te poți înscrie:
-Trimite un mail la presa@teatrul-excelsior.ro, până pe 23 septembrie, în care să incluzi nume, vârstă, liceu/școală, atelierul la care vrei să participi și câteva rânduri în care să povestești de ce l-ai ales tocmai pe el și un contact (telefon și adresă de mail)
Nu se percepe taxă de participare.
În completarea programului, vor avea loc proiecții de filme în fiecare seară de la ora 20, în Sala Mare a Teatrului Excelsior, după cum urmează:
Duminică, 27 septembrie - Comoara (r: Corneliu Porumboiu)
Luni, 28 septembrie - Toto și surorile lui (r: Alexander Nanau)
Marți, 29 septembrie - Amintiri din epoca de aur 1: Tovarăși, frumoasă e viața! (r: Constantin Popescu Jr., Răzvan Mărculescu, Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Cristian Mungiu)
Miercuri, 30 septembrie - Amintiri din epoca de aur 2: Dragoste în timpul liber (r: Constantin Popescu Jr., Răzvan Mărculescu, Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Cristian Mungiu)
Joi, 1 octombrie - Lumea văzută de Ion B. (r: Alexander Nanau)
Mai multe detalii pe site-ul Teatrului Excelsior.
Ce vi se pregăteşte la prima ediţie Excelsior Teen-Fest
Spectacole de teatru, proiecții de film, ateliere și tot felul de evenimente care îi vizează pe adolescenți, dar nu numai, între 25 septembrie și 2 octombrie.
Cuvinte cheie:
excelsior teen fest teatrul excelsior festival de teatru teatru pentru adolescenți mihaela michailov bobi pricop profu de religie tipografic majuscul gianina carbunariu flori pentru algernon iulia colan vlad massaci chip de foc vlad cristache amintiri din epoca de scoala ateliere de teatru alexander nanau toto si surorile lui comoara corneliu porumboiu