Noul număr Formaje propune o călătorie prin mentalul colectiv românesc, văzut prin filtrul unor artişti care contribuie, inevitabil, la transformarea lui. Pe film, PVC, pânză, vagoane, hârtie sau pereţi, în linii sau litere. De la poezie la street art şi grafică, de la pictură la fotografie sau film, operele opresc timpul pentru a expune trăiri, personale sau observate, care ne conturează identitatea într-un moment specific.
Regizorul Paul Negoescu povesteşte despre confuzie, globalizare şi influenţa lor asupra generaţiei lui, criticul Erwin Kessler subliniază importanţa documentării prezentului în înţelegerea lui, iar Silent Strike (Ioan Titu) vorbește despre poziţionarea lui pe scena electro de la noi şi de afară.
Lansarea în spaţiu a revistei are loc sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 9 PM, la nou9 (bd. Aviatorilor 9). Bucurii sonore și zbânțuială asigurate de experimentele ansamblului de intrumente de suflat Improvisat, show-ul Karpov not Kasparov şi de ritmurile celor de la Casetofoane şi Younkarls.
_
Formaje Artfiles este un manifest bilingv (română/engleză) de 160 de pagini pentru arta contemporană românească, veridică şi nealterată. Proiectul aduce în atenţia publicului o serie de lucrări care pun în lumină, imagistic sau conceptual, manifestări ale culturii, subculturilor sau contra-culturilor. Exprimarea liberă, originalitatea, diversitatea instrumentelor şi încurajarea initiaţivei artistice sunt numai o parte din principiile urmărite în selectarea artiştilor ce vor contribui la indexarea fişierelor de artă Formaje. De asemenea, revista doreşte să combată prejudecata conform căreia arta este produsă de grupuri elististe şi consumată tot de către acestea.