Dark Influx e un grup de pasionați ai muzicii underground pe la 25-30 de ani cărora le sună în case și-n căști Einsturzende Neubauten, Malaria!, Nick Cave, Siouxsie and the Banshees, The Gun Club, Death in June, Current 93, Lebanon Hanover sau Ascetic. Acum vreo opt ani, se bucurau de muzică (foarte) independentă la petrecerile Dark Romania sau Lux Noctis. Pe atunci, lumea lor muzicală era despre goth sau post-punk revival, festivalurile preferate, Wave-Gotik-Treffen. Treptat, lumea occidentală a luat-o spre electro, și ei cu ea.
Anul ăsta s-au gândit că nu e firesc ca cele două, trei, cinșpe trupe nu chiar comerciale despre care știu că rup să rămână niște concerte la care nu pot merge decât afară. Așa că au trimis un prim mail de „ați vrea să veniți în România?”, li s-a răspuns afirmativ, au găsit un club care să găzduiască live-ul și așa începe ceea ce speră ei să fie o serie de petreceri și concerte dedicate muzicii mici, dar mari de pe scenele de-afară.
Mail-ul trimis de Dark Influx a fost către Keluar, un duo minimal synth-experimental format în 2013 de un neamț și o australiancă. La sintetizator e Sid Lamar, pe care de fapt îl cheamă Jonas Förster, implicat și în trupa de techno Schwefelgelb, unde e jumătate vocală. La voce e Zoè Zanias, pe care de fapt o cheamă Alison Lewis, și care a făcut înainte parte din trupa electro londoneză Linea Aspera. Nu vei găsi articole despre ei pe Pitchfork, ci mai degrabă pe Post-Punk sau Independent Music News. Anul ăsta au lansat un LP și un EP, care pot fi ascultate pe Bandcamp.
Keluar cântă la București pe 7 noiembrie, de la 21:00, în Question Mark. În deschidere, trupa bucureșteană de electro experimental Temple Invisible și colectivul Abator Industries. Biletele, disponibile la intrare, la 20 de lei.
Noaptea următoare, în Underworld, Zoè și Sid vor fi gazdele unei petreceri ca-n dedesubturile Berlinului.