Începând cu 20 februarie 2013, meniul cinematografic include: Filantropica, Floarea deşertului, Hannah Arendt şi Beasts of the Southern Wild. La Bucureşti vor participa și invitaţi speciali la proiecţiile de film. Elevii din celelalte orașe vor beneficia de un workshop despre cum se realizează scurt metrajele, susținut de Marina Ungureanu.
La finalul fiecărei pelicule vizionate vor fi dezbateri, analize pe temele sociale ale filmelor şi discuții despre decodarea mesajelor audio-vizuale. Atât profesorii cât şi elevii vor primi materiale despre fiecare film în parte.
Câte ceva despre filmele ce vor fi proiectate:
Filantropica (2002) - Cu acest film de comedie românesc, Nae Caranfil a obţinut Premiul Publicului la Festivalul Internațional al Filmului de la Paris, Premiul Special al Juriului la Festivalul European de Film de la Wiesbaden precum şi alte premii internaţionale, iar Uniunea Cineaştilor din Romania l-a recompensat cu şase premii.
Floarea deşertului (2009) - lansat la Festivalul de la Veneţia şi distribuit în peste 20 de ţări. Impresionant pentru un film independent european - o poveste despre statutul femeii în cultura africană.
Hannah Arendt (2012) - Hannah Arendt este un filosof care a meditat asupra conceptului de „ rău”. Regia îi aparţine Margarethei von Trotta şi filmul a primit 3 premii internaţionale.
Beasts of the Southern Wild (2012) - o poveste încărcată de energie şi scoate în evidenţă curajul şi puterea fiinţei umane de a înfrunta dezastrul şi de a accepta schimbarea. Regia îi aparţine lui Benh Zeitlin şi filmul a primit 4 nominalizări la Premiile Oscar.
Ultimele două filme de mai sus sunt în avanpremieră.
Proiecțille se vor desfăşura în cinematografe, centre culturale, licee și spații neconvenționale. Participarea este LIBERĂ.
***
Cinema-Edu este un proiect de tradiţie, regizat de Asociaţia Macondo. Îi încurajează pe tineri să vizioneze filme de calitate la cinema şi este un ghid către dobândirea abilităţilor critice şi de comunicare.
Cinema-Edu este un proiect de tradiţie, regizat de Asociaţia Macondo. Îi încurajează pe tineri să vizioneze filme de calitate la cinema şi este un ghid către dobândirea abilităţilor critice şi de comunicare.