Cineaști, antropologi, jurnaliști, artiști vizuali și pasionați de film documentar, inspirați de problemele cotidiene ale societății, pot trimite aplicațiile de înscriere până pe 5 noiembrie la contact@filmediadox.com.
FILMEDIADOX aduce împreună resursele științelor sociale, artelor vizuale și cinematografiei. Ca platformă independentă, FILMEDIADOX oferă o abordare complementară cursurilor din universitățile clasice. Cele 2 semestre ale cursurilor sunt organizate modular. Primul modul intensiv va dura 4 săptămâni (16 cursuri) și va avea loc între 17 noiembrie și 12 decembrie. În fiecare săptămână 3 cursuri teoretice de seară vor fi însoțite în weekend de un curs practic, desfășurat în manieră tailor-made/ project-oriented. Obiectivul principal al academiei constă în dezvoltarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, socio-vizualitatea și filmul pot aduce contributii pozitive la o mai bună ințelegere și soluționare a problemelor societății.
FILMEDIADOX a fost inițiată de profesionști deschiși educației și producției mai puțin convenționale, printre care regizorul de film documentar Ionuț Pițurescu (dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, regizor al filmului Căutare- Romania, 30 min, premiul secțiunii Quinzaine des Realisateurs la Festivalul de Film de la Cannes) și profesorul Vintilă Mihăilescu (şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, autor al Socio hai-hui și Antropologie. Cinci introduceri).
Anul Academic 2014-2015 va include master-class-uri susținute de tutori cunoscuți din România și străinătate, printre care Thomas Ciulei, Alexandru Solomon, Corneliu Porumboiu, Ger Duijzings, Peter Crawford și alții.
Mai multe informații
Open call pentru Academia de Film, Cross-Media şi Dezvoltare Socio-Vizuală FILMEDIADOX
FILMEDIADOX – Academia de Film, Cross-Media și Dezvoltare Socio-Vizuală organizează o serie de cursuri în domeniul filmului documentar și multi-media de non-ficțiune.
FILMEDIADOX