Cu corpul nostru ne identificăm cel mai ușor și prin privire comunicăm cel mai ușor cu ceilalți. Fotograful Marius Budu a vrut să vadă ce iese dacă privează corpurile de privire și le dă forma relației noastre cu ele, deseori tensionată și contorsionată.
„Prin acest proiect mi-am propus să stârnesc o reacţie, să stimulez reflecția, emoţia şi să îi ofer privitorului o nouă perspectivă, o nouă interpretare a aspectului care ne este cel mai uşor să-l recunoaştem în umanitatea noastră – propriul nostru trup.”
Fiecare fotografie, spune el, are o poveste. Înainte de proiect, a discutat cu mulți prieteni și cunoștințe despre ce relație putem avea cu propriul corp și a strâns multe povești și experiențe personale, pe care le-a transpus apoi în fotografie. A folosit 12 modele, iar într-unele dintre fotografii sunt chiar cei care i-au spus povestea.
Cele 20 de lucrări din expoziția Twisted Flesh vor ocupa Muzeul de Artă din Timișoara în perioada 28 septembrie - 12 octombrie.
Marius Budu e născut în Timişoara, a plecat în Canada la 12 ani şi în 2008 s-a stabilit la Copenhaga unde are un studio vizual cu un prieten. A avut prima expoziție solo în Canada la 24 de ani și de atunci a mai expus în
Statele Unite, Danemarca şi acum România.