UrbanEye înseamnă cinci zile de proiecții de filme documentare, însoțite de discuții cu regizorii și invitații speciali, ateliere, dezbateri și evenimente pentru copii, toate contribuind la conturarea percepției noastre asupra orașului și a felului în care îl locuim.
Secțiunile festivalului sunt: „Patrimoniu recent”, „Urbanizare”, „Micro Spații”, „Din viața arhitecților” și noua secțiune „Filme din competiție”, dedicată anul acesta filmelor inspirate din realitatea românească.
Ediția 2015 îi aduce la București pe regizorii: Eric Andrew Bednarski (Neon, 2014), Adam James Smith (The Land of Many Palaces, 2015), Francesca Molteni (Where Architects Live, 2014), Joe Gilbert (Streets in the Sky, 2015) și Nathan Eddy (The Absent Column, 2012).
Câteva recomandări:
Neon e despre firmele luminoase ale Varșoviei comuniste și cum sunt ele restaurate acum și puse într-un muzeu.
Barbicania e despre oamenii care locuiesc și lucrează în The Barbican Center din Londra, unul din cele mai mari centre culturale din Europa.
Tomorrow We Disappear spune povestea unei comunități de magicieni și păpușari din New Delhi, amenințată cu dispariția de către un mall și un bloc turn.
Hey Neighbour!, văzut și plăcut la Pelicam.
Descrierile tuturor filmelor și evenimentelor, pe site-ul UrbanEye.
A doua ediție a UrbanEye Film Festival le este dedicată Cătălinei Ioniță, fără de care festivalul nu ar fi existat, și lui Mihai Alexandru. Sumele obținute din vânzarea biletelor vor fi donate victimelor incendiului din clubul Colectiv.